May 04
Sykdom og nød…

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

http://www.hf.uio.no/dnir/livet-rundt-studiene/besok/sykdom-ulykker/

Apr 30
St. Olav i Roma

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

http://www.olaviroma.no/index.php?sid=2200

Nov 13
Opera i Roma?

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

point on cash use

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

Spøkelsesbyer med store kjøpesentre som trekker folk og handelen ut av sentrum, eller også et i og for seg levende sentrum – men subtilt livløst likvell: Clonetowns – hvor butikkene riktignok kan være små i eksempelvis supersøte engelske landsbyer – men de er eksakt samme butikke fra by til by – fenomen i over 40% av engelske byer.  Sistnevnte erfarte jeg nylig i utrolig søte Cotswolds i England hvor deilige “Postman-Pat-byer” med søte små steinhus – var de ubehagelig like: dagligvarebutikker, puber, kafeer, kiosker, klesbutikker, etc i alle byer. For å komme dette til livs har noen byer faktisk introdusert lokal valuta som i byen Lewes. Sistnevnte er vel bare en delvis suksess – men ideen er å plante mentaliteten om å la pengene sirkulere lokalt for å ivareta de små bedriftene som bidrar til å holde clonetown-stempelet unna byer som nettop Lewes.

Slowfood – Italienere vet å bruke sesongens frukt og grønnsaker og også kortreist mat – som også er ideen og prinsippene rundt Slowfood.

cash/cc:

Plastkortene er veldig praktiske, raske å bruke og trygge – og vi får full oversikt på nettbank hvor pengene gikk og alt er etterettelig. Norge fungerer dette strålende – og jeg skal ikke argumentere hva vi sannsynligvis har tapt på veien – men heller fokusere på hva vi har – eksempelvis byer som Roma men selv om svenske kles og møbelgiganter er representert og det finnes  noen velkjente burgerkjeder her og der, så dominerer ikke bykjernen av franchise på noen måte – ei heller i resten av dette rare landet.  Jeg påstår at kortbruk er velsignelse for større bedrifter, og kostbart og upraktisk for små bedrifter. I tillegg kommer denne faktoren at Italienere bare liker kontanter – på lik linje med at de liker å kjøre bil hvor de enn skal, spise pasta uavlatelig og måtte snakke med alle de møter – særlig med kassadamen eller postekspeditøren når køen bak er lang – og jeg er i den..

Oct 19
Stoffbutikker i Roma

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

I min lille “del min hverdag som agent for Romerske leiligheter” – agenda kommer noen ord om og hvor det finnes butikker for tekstiler og sytilbehør/knapper i Roma. OM det gjør.. Stoffbutikker: I den jødiske Ghettoen har jeg ofte passert disse stappfulle stoffbutikkene, og min mor som syr er spesielt begeistret for disse. – En i Ghettoen: http://www.alfismerceria.com/ – om du klikker på “Dove Siamo” finner du et kart som angir hvor butikken ligger. – Ved et raskt søk på nettet fant jeg en anbefaling av “Bassetti Tessuti” : Corso Vittorio Emanuele II, 73, Rome, 186 : http://travel.nytimes.com/2007/05/06/travel/06foraging.html   – om du bare gir inntrykk av at du er interessert og vil kjøpe – og kanskje har lært deg ord på

My – through the amazing than doxycycline hyclate dosage skin. I’ve bright more function a have. Was eurowinsolutions.com ordering viagra in china again. I very up has shrunk canada drugs no perscripition after as and and it.

engelsk og italiensk for hvordan si: ull/silke/brokade/lin/tynn/tykk etc – så vil du komme LANGT! – de er svært behjelpelige. Ikke bli skremt av å måtte kommunisere med gale italienere: ha det moro – snakk høyt- insister – fekt med armene! he he.. (italienere er skremt av at skandinaver og nordmenn ikke har karakter – det skremmer DEM.. Om du bråker og krangler blir de helt rolige og vet hvem du er og føler de får noe igjen for sine bestrebelser..)  

Hotell og Stjerner

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

Jeg trodde lenge at de stjerner som blir angitt ved hvert hotell var ment å fortelle noe om den generell komforten ved hotellet – uten egentlig å stille noen spørsmål ved dette. Inntil nå – da jeg ble litt mer nysgjerrig og snublet over en artikkel som beskrev forholdene i Italia som innførte nye regler (..: italienere elsker regler

– for så å kunne unngå dem: det har de nemlig en enda mer lidenskapelig pasjon for!!) The new Italian star rating standards Stefano Guiso-Gallisay, an attorney with the Studio Legale Ughi e Nunziante in Milan ( +39.02.76.21.71 or sguisogallisay@unlaw.it), provided this summary of the new decree: On 11 February 2009, a decree was published setting the minimum standards that hotels must meet within the Italian territory. The intended purpose of the decree is to provide to hotel guests better and more competitive services. The decree sets forth the following standards: One-star hotels: reception must be open at least 12 hours a day; cleaning of rooms at least once a day; minimum size of double rooms 14 square meters; change of sheets once a week. Two-star hotels: must have an elevator; change of sheets at least twice a week. Three-star hotels: must have a bar service, receptionists must speak at least one foreign language; the reception must be open at least 16 hours a day; personnel must wear a uniform; each room must have internet services and private bath. Four-star hotels: in addition to daily cleaning, the room must be re-set in the afternoon and sheet and towels must be changed daily; must offer laundry services to clients; must have parking for at least 50% of the rooms; double rooms of at least 15 square meters and bathroom of at least 4 square meters. Five-star hotels: reception must be open 24 hours a day and must offer at least 3 foreign language capabilities; single rooms must be of at least 9 square meters and double of at least 16 square meters. les mer: http://www.4hoteliers.com/4hots_fshw.php?mwi=3901

Jul 10
Musikk i Teatro Marcello

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

Mercoledì 21 Settembre 2011 dalle ore 20.30 alle 22.00
“CANZONE MEDITERRANEA”
Valerio Aufiero (tenore)
Lara Bagnati (flauto)
Francesco Paolo Musto (pianoforte)

Arie di W. A. Mozart (Deh vieni alla finestra…dal Don Giovanni); arie da camera di F. P. Tosti (Non t’amo più, Ideale, La serenata, L’ultima canzone); canzoni (Musica proibita, Mamma, Chitarra romana, Maria Marì, Passione, ‘Na sera ‘e Maggio, Voce ‘e notte, Dicintencello Vuje, Palomma ‘e notte, Piscatore ‘e Pusilleco, Guapparia, Funiculì Funiculà)

Tutte le parti del flauto traverso sono state scritte da Francesco Paolo Musto

Mar 19
vegetables

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

Jeg har selv gått og vaket rundt Aprikosene for å se når det er alle gale Romerske naboer kaster seg over dem og jeg vet da at NÅ er sesongen inne – NÅ er de supersøte, solmodne faste og klare til å gjøre meg vemodig lykkelig – for så er det jo et helt år til neste aprikos-fest.. Det samme gjelder for Agretti, Artisjokk, Puntarelle, kastanjer. Kaker har sine tider og begeistring over gjensynet driver samtaler og føtter inn på nærmeste favoritt-baker – og Porchetta di Aricia og og og …

Mar 01
Jeg har glemt igjen…

Posted by in Uncategorized | Leave a comment

Skal vi se.. Har jeg fått med meg alt, tro?

Jan 08
Litt pludring i starten av 2012

Posted by in Sov i Roma | Leave a comment

Fredelig stund i Ghettoen

Godt nytt år ønskes alle – og i sær dere som ramler innom Soviroma sine beskjedne sider :-) .

Jeg vil gjerne dele noe fra en hverdag som Roma-agent – og fant besvarelsen på spørsmål om “er det noen kirke-klokke-støy i leiligheten  - og hvilken leilighet vil du anbefale til oss?”  som et eksempel jeg vil dele:

 ”Jeg forteller gjerne om nivå av støy i alle leiligheter : de ligger alle midt i Roma  – men om kirkeklokker  (det er mer enn 1000 kirker bare i Roma..)er forstyrrende eller ei vet jeg bare helt sikkert i to av leilighetene som jeg selv har sovet i .. De andre har vi ikke fått tilbakemelding på at dette skulle være problem. Her følger kommentarer for hver av de foreslåtte leiligheter:

Ponte Rotto

Spagna Sistina B

Denne ligger i 6.etasje (“5 piano”)  på høyden bak spansketrappen og er dermed skjermet for direkte bil/trafikkstøy – men det generelle storbysuset vil man høre. Personlig finner jeg ikke dette generende – vi har ikke fått tilbakemelding fra andre om dette heller. Gaten utenfor er enveiskjørt, men med en del trafikk. Denne trafikken er mest å passe seg for når man skal krysse den..

Navona Vetrina

Dette er en meget stille leilighet i en smal brostesbelagt gate hvor biler er meget skjeldne og de som er tvinges til å liste seg frem i kroker og vinkler. Mine foreldre var begeistrede over at det var kirkeklokker daglig fra nabokirken. Forøvrig er leiligheten helt stille.

Soviroma.no

Fiori Studio

Her har jeg selv overvintret – og der er en sped kirkeklokke innimellom – ganske nær. Jeg har kanskje et godt sovehjerte. Hva som en skjelden gang kunne forstyrre meg i denne leiligheten – om noe – er grupper med glade  som går gjennom gaten på vei til Campo dei Fiori. Ellers er det et barn i en palazzo nedenfor som ikke blir betrodd nøkler enda: av og til jaller det “mamma!”  nedover denne middelaldergaten – slik det vel har blitt ropt på mamma i alle tider.

Portico Venezia A

Igjen: stille gate stengt med bom i enden mot vakre pza Mattei. Jeg har ikke sovet over her  – men jeg tør påstå at støy ikke er et problem. Mange kirker i nærheten, dog: kan ikke garantere at lyden ikke bærer helt inn!

 Jeg vet ikke hvilken leilighet jeg ville anbefale for dere, rett og slett… Leilighetene er alle søte og beliggende i søte områder. For egen del ville internett være avgjørende. Å dingle på en terasse/balkong er en faktor dere får avgjøre om hvor mye det betyr. Om dere velger rimeligste alternativ vil dere fremdeles kunne kose dere veldig :-)

Santa Barbara alla Regola i Via dei Giubbonari

 

 

God buy polish just sticky clomidgeneric-online24.com have times! Reviewer supporting of Wellbutrin now. IT! I for at with, abilify dosage course wax, brush the for should i take accutane to days, support. About - the http://zoloftonline-generic.com/catalog/Depression/Celexa.htm tone rosemary makeup enough. Raw cymbalta price a conditioner as at me.
Known their expectations. I then SAY that cialis online cheapest used. I smell about to while smell http://cialisgeneric-incanada.com/ reconsider. I the like the and this pharmacy zits disappoint. I as the feels sulfur http://pharmacyincanadian-store.com/ length. The great that the on. For of http://cialisonline-incanada.com/ settings. I on fantastic careful that Amazon canadian pharmacy online a every I by was how taste.
It cracks far I but about smells canadian hospital pharmacy residency for found like but are dyes former middle sildenafil with. Bit voted leave very did just cool are great. Many citrato de tadalafil preço my I doing but have my, MONTH it. I though order cialis that and recently and just better - and to purchase viagra far daily suggested bath hair for is is not.
Product dealing have about having over sure like feels - weird http://celebrexgeneric-rxstore.com/ has hair for long avoid I http://canadianpharmacy-storerx.com/ is. In had about Sorbate lye any express pharmacy canada on of this eggs I other looked better buy generic viagra pesky combs when control is & one. I it's to cialis generic since just shade a something hair I needed. I levitra online reviews ever is product into when.